2009. március 28., szombat

Kókuszos rizskoch házi eperlekvárral


Hozzávalók:
  • 0,5 l rizstej
  • o,5 l kókusztej
  • 15 dkg rizs
  • 4 tojás
  • 5 ek nádcukor
  • 1 csipet só (finomítatlan)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola
Elkészítés:

A kétféle tejet összeöntjük és fölforraljuk, hozzáadunk 3 evőkanál cukrot és egy csipetnyi sót. Beletesszük a rizst, tejberizst főzünk és hagyjuk langyosra hülni, majd finoman belekeverjük a reszelt citromhéjat. Miután a mazsolát forró vízben megmostuk és lecsurgattuk, azt is a tejberizshez keverjük.
A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjéktől. A sárgájákat egyenként elkeverjük a rizsben. A fehérjéket 2 evőkanál cukorral habosra verjük. A felvert cukros habot részletenként óvatosan hozzákeverjük a tojásos tejberizshez.
Egy sütőformát vagy tepsit kevés olivaolajjal megkenünk és megszórjuk rizsliszttel, majd beleöntjük a masszát. Maximum a forma feléig-2/3áig töltsük, ne nagyon álljon 2 cm-nél magasabban a tojásos tejberizs.
Előmelegített sütőben 100 fokon (légkeveréssel) kb. 1 óráig sütjük. Az idő persze attól függ, ki hogyan szereti; én szeretem, ha kissé szárazabb és jól szeletelhető.
Házi eperlekvárral tálaltam, amit még tavaly nyáron készítettünk és nincs benne már csak eper és nádcukor.

Nincsenek megjegyzések: