Hozzávalók:
Nem írok mennyiséget: egyrészt mert már nem emlékszem mennyit csináltam kettőnknek, másrészt a mennyiség itt elég egyértelműen kikalkulálható, attól függően hány személyre készítjük.
- sárgahusú tök
- quinoa
- mazsola
Elkészítés:
Ez egy nagyon egyzserűen és gyorsan elkészíthető étel. Eredetileg nem tettem mazsolát hozzá. A férjem ötlete volt. Anélkül is finom, de így igazán nagyon kellemes volt az ízhatás.
A quinoát másfélszeres vízben megfőzzük (kb. úgy számoljunk vele, mint a rizzsel tennénk). A tököt meghámozzuk, kimagozzuk és kisebb csíkokra vágjuk, majd vízgőz fölött megpároljuk. Negyed óránál több idő nem kell neki szerintem. A mazsolát csak tálaláskor adjuk hozzá.
A quinoát másfélszeres vízben megfőzzük (kb. úgy számoljunk vele, mint a rizzsel tennénk). A tököt meghámozzuk, kimagozzuk és kisebb csíkokra vágjuk, majd vízgőz fölött megpároljuk. Negyed óránál több idő nem kell neki szerintem. A mazsolát csak tálaláskor adjuk hozzá.
Hozzávalók a spenótszószhoz (kb. 2 személyre):
- egy maroknyi friss spenótlevél
- só (finomítatlan)
- egész zöldbors
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olivaolaj (extraszűz, elhagyható)
- 100 ml rizstejszín
A spenótleveleket megmossuk, eltávolítjuk a középső erét és felcsíkozzuk. Az így előkészített spenótot egy mixerbe tesszük a sóval a fokhagymával és a borssal. Kicsit mixeljük és néha adunk hozzá egy kevés olivaolajat. Majd elkezdjük hozzáadagolni a rizstejszínt és folytatjuk a mixelést. Akkor kész, ha egy egyöntetű zöld és krémes szószt kaptunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése