2009. március 18., szerda

Paradicsomszósz spenóttal


Hozzávalók:
  • 1 konzerv egész paradicsom (nyáron majd frissből)
  • 5-6 levél spenót
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek olivaolaj (első hidegsajtolásból)
  • bazsalikom
  • egészbors
Elkészítés:

A spenótot megmossuk, középső erét eltávolítjuk és apróra vágjuk. Az így előkészített spenótot a sóval, a borssal (én ismét zöldet használtam) és a fokhagymával összemixeljük. Hozzáadjuk az olajat és a bazsalikomot, majd ismét összemixeljük. Egyenként belemixeljük az egész paradicsomokat. Egy tálkába tesszük a szószt és hozzákeverjük a fennmaradó paradicsomlevet.
Én tagliatellére hasonlító (legalábbis küllemét illetően) rizstésztához tálaltam.


Nincsenek megjegyzések: