Hozzávalók a rizshez:
- 1,5 bögre rizs
- 3 mk só (finomítatlan)
- 1 tk kurkuma
- 10 dkg spenótlevél
- 1-2 ek almalé
- olivaolaj (extra szűz, első hideg sajtolásból)
Mindegyik színhez fél bögre rizst használunk. Egy adagot megfőzünk hagyományosan 1.5szeres sós vízben. Egy adagot úgy főzünk, hogy 1 mokkáskanál sót és 1 teáskanál őrölt kurkumát teszünk a vízbe. A harmadik adaghoz pedig szintén teszünk 1 mokkáskanál sót és spenótkrémet. Ez utóbbit úgy készítjük, hogy a megmosott és kierezett spenótleveleket összeturmukszoljuk 1-2 evőkanál 100%os almalével.
Mikor elkészültem a különböző színű rizsekkel, tálalás előtt mindegyikhez kevertem egy kevés olivaolajat.
Hozzávalók a zöldséghez:
Mikor elkészültem a különböző színű rizsekkel, tálalás előtt mindegyikhez kevertem egy kevés olivaolajat.
Hozzávalók a zöldséghez:
- 4 db szép hosszú vékony sárgarépa
- 1 kicsi karalábé
- 2-3 evőkanál lenmag
Ehhez az ételhez megint a sem vizet sem zsiradékot nem igénylő csodalábosomat használtam (de ilyen híján készíthetünk ropogós párolt zöldséget is utólagosan lenmaggal megszórva).
A sárgarépákat meghámozzuk, 3-4 részre vágjuk és felcsíkozzuk. A karalábét meghámozzuk és szintén vékony csíkokra vágjuk. Betesszük a lábosba, megszórjuk lenmaggal és fedő alatt alacsoy lángon kb. fél-3/4 órát "főzzük". Nem kell aggódni, ilyen lábosban nem fog letapadni, sem odaégni az étel. De ha sokat emelgetjük a fedőt, tegyünk egy evőkanál vizet hozzá.
A sárgarépákat meghámozzuk, 3-4 részre vágjuk és felcsíkozzuk. A karalábét meghámozzuk és szintén vékony csíkokra vágjuk. Betesszük a lábosba, megszórjuk lenmaggal és fedő alatt alacsoy lángon kb. fél-3/4 órát "főzzük". Nem kell aggódni, ilyen lábosban nem fog letapadni, sem odaégni az étel. De ha sokat emelgetjük a fedőt, tegyünk egy evőkanál vizet hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése