Hozzávalók:
- 1 bögre zsenge zöldborsó
- 2 sárgarépa
- 1 liter szója- v. rizstej
- 1 ek só- és ízfokozómentes ételízesítő
- 1 púpozott tk só (finomítatlan)
- 1 mk kakukkfű
- 1 mk koriander
- 1 mk egészbors
- rizsliszt (a sűrítéshez)
Elkészítés:
A zöldborsót és a megpucolt sárgarépát vízgőzben megpároljuk. A rízstejet meglanygosítjuk és az előzőleg kőmozsárban (vagy fűszerdarálóban) összetört füszerkeveréket (ételízesítő, só, bors, kakukkfű, koriander) beletesszük. A megpárolt zöldségeket krémesre mixeljük egy kevés vízzel, majd a fűszeres tejhez adjuk és összekeverjük. Alacsony lángon forrásig melegítjük és a rizsliszttel habverő segítségével a kívánt állagúra sűrítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése