2009. március 18., szerda

Zöldborsó krémleves


Hozzávalók:
  • 1 bögre zsenge zöldborsó
  • 2 sárgarépa
  • 1 liter szója- v. rizstej
  • 1 ek só- és ízfokozómentes ételízesítő
  • 1 púpozott tk só (finomítatlan)
  • 1 mk kakukkfű
  • 1 mk koriander
  • 1 mk egészbors
  • rizsliszt (a sűrítéshez)

Elkészítés:

A zöldborsót és a megpucolt sárgarépát vízgőzben megpároljuk. A rízstejet meglanygosítjuk és az előzőleg kőmozsárban (vagy fűszerdarálóban) összetört füszerkeveréket (ételízesítő, só, bors, kakukkfű, koriander) beletesszük. A megpárolt zöldségeket krémesre mixeljük egy kevés vízzel, majd a fűszeres tejhez adjuk és összekeverjük. Alacsony lángon forrásig melegítjük és a rizsliszttel habverő segítségével a kívánt állagúra sűrítjük.

Nincsenek megjegyzések: