Hozzávalók:
- kb. fél kiló spenót
- 1 bögre köles
- 10 dkg tofu
- finomítatlan tengeri só
- tört színes bors
- 1,5 dl szójatej
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 tk. francia mustár
Elkészítés:
Főzzétek puhára a kölest 2,5szeres sós vízben. Közben egy lábosban lassú tűzön engedjétek föl a spenótot. (Friss spenótból biztos finomabb, de az most épp nem volt itthon.) Ha már elkezdett finoman rotyogni, adjátok hozzá a tört fokhagymát, sót és borsot ízlés serint, valamint a mustárt. Nyomkodjátok össze egy tálkában a felkockázott tofut. (Én krumplitörővel szoktam, de villával sem tart sokkal tovább.) Ha már illatozik a fokhagyma, keverjétek bele a spenótkrémbe a tofu kb. 2/3át. Ha jól elkevertétek, dolgozzátok bele kis adagonként a kölest is. Tálaláskor szórjátok rá a maradék tofut.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése