2009. február 2., hétfő

Spenótos köles tofuval


Hozzávalók:
  • kb. fél kiló spenót
  • 1 bögre köles
  • 10 dkg tofu
  • finomítatlan tengeri só
  • tört színes bors
  • 1,5 dl szójatej
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. francia mustár

Elkészítés:
Főzzétek puhára a kölest 2,5szeres sós vízben. Közben egy lábosban lassú tűzön engedjétek föl a spenótot. (Friss spenótból biztos finomabb, de az most épp nem volt itthon.) Ha már elkezdett finoman rotyogni, adjátok hozzá a tört fokhagymát, sót és borsot ízlés serint, valamint a mustárt. Nyomkodjátok össze egy tálkában a felkockázott tofut. (Én krumplitörővel szoktam, de villával sem tart sokkal tovább.) Ha már illatozik a fokhagyma, keverjétek bele a spenótkrémbe a tofu kb. 2/3át. Ha jól elkevertétek, dolgozzátok bele kis adagonként a kölest is. Tálaláskor szórjátok rá a maradék tofut.

Nincsenek megjegyzések: