2009. február 15., vasárnap

Citrons confits


Hozzávalók:
  • 3 citrom
  • 1 db gyömbér
  • 1 hagyma
  • 3 hegyes erős zöldpaprika (pici)
  • 2 tk olivaolaj
Elkészítés:

Mossuk meg jól a citromot és a héjával együtt szeleteljük vékony csíkokra. A gyömbért és a paprikát egy csipetnyi sóval (finomítatlan és lehetőleg tengeri) zúzzuk péppé egy kőmozsárban. A vékonyra vágott hagymát keverjük a citromhoz. Adjuk hozzá a gyömbért az erőspaprikát és az olajat. Jól keverjük össze. Kostóljuk meg, hogy korrigálhassunk. Lehet, hogy elkél még egy kis só. Felhasználás előtt legalább fél órát hagyjuk érni hűtőszekrényben.

Remekül illik halételek mellé, de húsokhoz sem rossz.

Nincsenek megjegyzések: