2009. február 17., kedd

Gyümölcsös quinoa

Hozzávalók:

  • 100 gr quinoa
  • 2 körte
  • 1 citrom
  • 50 gr mazsola
  • 1 vaniliarúd
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 2 ek. méz

Elkésztítés:

Facsarjuk ki a citrom levét. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a körtét. Tegyük 60 cl hideg vízbe a felaprózott körtét, a citromlevet, a quinoát, a mazsolát, a vaníliát (amit előzőleg hosszában fölvágunk) és a fahéjat. Tegyük tűzre és forraljuk föl, majd forrás után enyhe tűzön rotyogtassuk kb. 15 percig. A főzőidő végén keverjük hozzá a mézet, amíg teljesen bele nem olvad.
Melegen és langyosan is finom.

A gyümölcsöket persze tetszés szerint variálhatjuk: 2 alma, 1 alma és 1 körte, 1 alma és 1 banán, ... Ugyanígy, a mazsola helyett tehetünk bele diót, mogyorót, ... A fahéjat is helyettesíthetjük kardamommal vagy egy csipetnyi gyömbérel. Ízlésvilág kérdése.

Fotóm nincs, mert férjem már rég nem csinált ilyet, mivel reggelire szokta enni és olyannkor rohan a munkába. Véletlenül sem kelne föl kicsivel előbb, hogy reggelit készítsen magának. Én nem eszem reggel, uh. ilyenkor nem főzőcskézek.

Nincsenek megjegyzések: