2009. február 16., hétfő

A Seignalet diéta alapjai

1. Állati tej (tehén, kecske,juh) és az abból készült termékek (vaj, sajt, krém, joghurt, fagylalt, ...) elhagyása.
2. Módosított cereáliák (búza, kukorica, rozs, zab, árpa) kizárása a nem módosított cereáliák javára (rizs, hajdina, szezám,...)
3. Az ételeket vagy nyersen vagy 110 fok alatt elkészítve fogyasszuk.
4. A melegen sajtolt és/vagy hevített olajok kizárása, a hidegen sajtolt (szűz) olajak javára.
5. Finomítatlan só és cukor fogyasztása, lehetőleg biológiai gazdálkodásból, mivel kevesebb mérgező anyagot tartalmaznak.
6. Vitaminok és ásványi anyagok étrendkiegészítésként. (Persze ehhez orvosi felügyelet szükségeltetnék és mivel idehaza nem valószínű, hogy találunk orvost hozzá...)

Ez egy minőségi (nem mennyiségi) diéta. Nem arról van szó, hogy valamit valamivel behelyettesítünk, hanem étkezési szokásaink átalakításáról.

5 megjegyzés:

siccike írta...

Szia Bibe!
Érdekes ez a diéta! Az jó dolog, hogy használ! Húst esztek amúgy? Vagy csak halat?

Bibe írta...

Szia Sicike!

Eszünk húst is, de nem sokat. Amúgy a nagyobbik gyerekem mióta óvódába jár se a húst (kivéve egyes felvágottak) se a halat (hacsak nem fasírtba csempészem) nem hajlandó megenni. Az oviban is csak a zöldséget és a gyümölcsöt eszi meg, vmint a pékárút.
100%ig csak a férjem követi amúgy a diétát és nagy megkönnyebbülés, hogy használ.

Eszter írta...

Szia

Nagyon örülök, hogy nem vagyok egyedül...én is főleg francia könyveket nézegetek búzaliszt allergiás (nem cöliákiás) és laktózérzékeny fiam miatt. legújabb szerzeményeim: Cupillard : desserts et pains sans gluten et sans lactose, szívesen megosztom, ha érdekel, tegnap gesztenyelisztes torta készült. Eszter

Bibe írta...

Szia!

Nekem Emmanuel és Valérie Cupillard-tól a Tour cru című könyv van meg. Ha még nem ismered, nézd meg a blogját: http://www.biogourmand.info/index.php/
Itt minden recept fönt van.

Bibe írta...

hmm. szóval tout cru