2009. február 22., vasárnap

Vaniliás szójajoghurt

Van nekem egy olyan csodás konyhai felszerlésem, hogy JOHURTKÉSZÍTŐ GÉP! Igaz ezer éves (még szültésem előtt gyártották) és törött is a fedele, amit szigetelő szallaggal és ragasztópisztollyal sikerült rendbe tenni. Mindnesetre kiválóan működik! ( Azért volt törött, mert anyósom bányászta ki az egyik rokona spájzából, ugyanis nem használták. Majd aztán jól megreptette Párizsból és gondolta nem az utas-, hanem a csomagtérben lesz neki a legjobb helye :( Hiába ez az anyós. Néha nem tudni, mit miért csinál. )



Csak 1 liter szója vagy rizstej kell hozzá és 2 dl szójajoghurt. Én most vaniliás szójatejet használtam és natút szójajoghurtot. Jól össze kell keverni a lehűtött hozzávalokat, beletenni a joghurtos poharakba, majd a gépbe, megnyomni a gombot és röpke 5 órát várakozni, majd kivenni, fedőket rá és a hűtőbe tenni (mert melegen ugye azért kevésbé élvezhető).





Szóval röpke 6 óra leforgása alatt igen finom 8 pohár joghurtot tudunk varázsolni. Nagyobbik gyerkőcöm rögtön neki is esett. Imádja!




Mint a mellékelt ábra is mutatja! :)

Nincsenek megjegyzések: