2009. február 15., vasárnap

Rizses rakott


Hozzávalók:
  • 2 bögre rizs
  • 30-40 dkg vajbab
  • 2-3 hekkfilé
  • citromsavanyú (citrons confits)
  • combava ("majdnem"zöldcitrom)
  • bors
  • kakukkfű
  • mustármag

Elkészítés:

Főzzük meg a rizst 1,5szeres sós vízben. Pároljuk meg a halat vízgőzben. Főzzük meg a babot forró vízben.
Kenjünk ki egy tálat olivaolajjal és rétegesen tegyük bele a hozzávalókat. Kezdjük a rizzsel, aztán a bab, a fűszerkeverék (só-bors-mustármag-kakukkfű kőmozsárban összetörve), hal , citromsavanyú,... Egy réteg rizzsel zárjuk a sort és lefedve tegyük előmelegített sütőbe 110 fokra (légkeveréssel). Max. 30 perc alatt összeérnek az ízek.
Tálalás előtt reszeljünk rá zöldcitrom héjat.


Nincsenek megjegyzések: