2009. január 29., csütörtök

Sárgadinnye leves

Ez egy frissítő nyári leves, az égész család kedvence.

Hozzávalók:
  • 1 kicsi vagy közepes sárgadinnye
  • ( 1 evőkanál "fleur d'oranger" aroma)
  • (nádcukor)
  • víz

Elkészítés:
A leves elkészítése előtt tegyétek hűtőbe legalább egy órára a dinnyét. Ha lehűlt, vágjátok félbe és egy kiskanál segítségével távolítsátok el a magokat. Aztán szeleteljétek föl és hámozzátok meg. Kockázzátok fölés és adjatok hozzá kb. egy pohár vízet (és az aromát; nekem bevallom nem ízlik annyira). Mixeljétek össze az egészet. Ha nem elég édes, adjatok hozzá cukrot és ha túl sűrűnek itélitek, tegyetek hozzá még vizet.
Azonnal fogyasztható, bár én jól lehűtve szeretem és vissza szoktam még tenni a hűtőbe a már kész levest.

Valérie Cupillard receptjének módosított változata.

Nincsenek megjegyzések: