2009. február 19., csütörtök

Mézes chili szósz


Hozzávalók:
  • 1 pici erőspaprika
  • 2 tk méz
  • fél bögre paradicsom szósz (nem sűrített)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só (finomítatlan)
  • oregánó
Elkészítés:

A paprikát és a fokhagymát jól aprítsuk és zúzzuk össze a sóval. Adjuk hozzá a paradicsomszószt, majd keverjük hozzá a mézet. (Én meg szoktam langyosítani a szószt és úgy olvasztom bele a mézet, mert könnyebb elkeverni, ha pl. kikristályosodott.) A végén adjunk hozzá egy csipet szárított oregánót.
Én hidegen szoktam a szószt tálalni, de langyosan sem rossz (csak jobban csíp).

3 megjegyzés:

Great írta...

szia itt is:)megdobbentem a blogod cimen. Anyukam 35 eves kora ota autoimmun beteg. az eletmod,es etrendvaltas, na meg a gondolatai segitettek,hogy tulelje,bar ez ugye gyogyithatatlan,megis,most 60 eves,es ere teljeben levo egeszseges no:)orulok,hogy idetalaltam.vagyis,hogy Te hozzam:))
egyebkent quinoat vettem par hete,de mindig ott all,na most legalabb van otlet,hogyan egyuk meg:)))

Bibe írta...

Szia!

Jó hallani, hogy van más is akin az étrend és az életfilozófia segített. Annál is inkább örülök ennek, mert nemrég regisztráltam egy SM fórumon, gondoltam megpróbálok segíteni másoknak. Hát nem jött be. Egyikőjük sem volt kiváncsi a dologra. Teljesen értetlenül álltam e tény előtt...
A quinoát rengetegféleképpen el lehet készíteni: helyettesítheted vele a rizst, de főzés után lehűtve salátákban is nagyon finom, főleg a "taboulet"ban.

Bibe írta...

Helyesbítek. Volt, aki megnézte és úgy nyilatkozott: nemgyerebe. És volt konkrétan 1 azaz egy darab ember, aki úgy gondolta, hogy talán megpróbálná és érdekelte Seignalet könyve is (csakhogy nincs magyar fordítása).
Ja és : "taboué".