Hozzávalók a tésztához:
- 4 tojás
- 80 gr nádcukor
- 40 gr rizsliszt
- 5 gr kakaópor
- 35 gr darált dió
- 2 ek olivaolaj (első hideg sajtolásból)
- 1 ek 100%os narancslé
A tojásfehérjéket 20 gr cukorral habbá verjük, majd a sárgájákat 60 gr cukorra és a narancslével habosra verjük. Összekeverjük a lisztet a kakaóport és a darált diót. A sárgájás habra teszünk egy kevés fehérjehabot, megszórjuk a lisztes keverékkel és finoman spatulával beledolgozzuk és így teszünk, amig mindent bele nem kevertünk. Aztán szétöntjük a szobahőmérsékletű olajat a tészta tetején és azt is finoman beledolgozzuk.
Egy tortasütőt (28 cm) enyhén kilolajozunk és megszórjuk rizsliszttel. Beleöntjük a tésztát és 100 fokon légkeveréssel megsütjük. Végezzünk tűpróbát, de akkor van tényleg kész, ha már a teteje sem ragad. Vegyük ki a sütőböl és mikor lehült, tegyük még hűtőszekrénybe legalább 1,5-2 órára (a formában).
Egy tortasütőt (28 cm) enyhén kilolajozunk és megszórjuk rizsliszttel. Beleöntjük a tésztát és 100 fokon légkeveréssel megsütjük. Végezzünk tűpróbát, de akkor van tényleg kész, ha már a teteje sem ragad. Vegyük ki a sütőböl és mikor lehült, tegyük még hűtőszekrénybe legalább 1,5-2 órára (a formában).
Hozzávalók az eperfagyihoz:
- 160 gr eper (mert épp ennyi volt itthon, de lehetett volna 200-250 is)
- 200 ml rizstejszín
- 1 natúr szójajoghurt (én házilag készítettet használtam)
- 2-3 ek nádporcukor
A rizstejszínt habosra verjük (elvileg, nekem nem jött össze), majd hozzáadjuk a szójajoghurtot, a cukrot és az előzőleg földarabolt és összemixelt epret. Habverővel vagy mixerrel összedolgozzuk.
Összeállítás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése