- 100 gr aszalt sárgabarack
- 100 gr aszalt vörösáfonya
- 1 púpozott evőkanál mazsola
- 1 ek lenolaj (első hideg sajtolásból)
- víz
- lenmag
A sárgabarackot felkockázzuk. A vörösáfonyát és a mazsolát melegvízben átmossuk és lecsöpögtetjük. Az egészet egy mixerbe tesszük és az olajjal összemixeljük. A vizet folyamatosan adagoljuk hozzá, míg gyurható masszát kapunk. Tehetünk bele darált mandulát vagy diót is, ha nem állna össze jól a massza vagy csak az íze kedvéért. Apró golyókat gyúrunk és lenmagban meghempergetjük őket. Jó ha néhány óráig vagy akár egy napig is hűtőszekrényben vagy egyéb hűvös helyen szikkasztjuk.
Az ötletet Vegagyerektől kaptam.
Az ötletet Vegagyerektől kaptam.
1 megjegyzés:
Örülök, hogy nektek is ízlett!:-)
Megjegyzés küldése