Hozzávalók:
- krumli
- petrezselyem
- olaj (első, hideg sajtolásból)
Én négyünknek (2 felnőtt, 1 három és fél éves és egy 9 és fél hónapos) kb. 70 dkg krumpliból és 4 szár petrezselyemből készítettem lenolajjal.
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, fölkockázzuk és vizgőz fölött megpároljuk. A petrezselymet fölaprítjuk, majd kőmozsárban az olajat apránként adagolva összezuzzuk. Ha kész a krumpli kiszedjük egy tálalótálba és összekeverjük a petrezselymes olajjal. Hmmm.
Én apró újkrumplit vagy rózsakrumplit szoktam csak használni. Jó ha megérdeklődjük a piacon, hogy az adott krumlit inkább sütéshez vagy főzéshez ajánlják.
Én apró újkrumplit vagy rózsakrumplit szoktam csak használni. Jó ha megérdeklődjük a piacon, hogy az adott krumlit inkább sütéshez vagy főzéshez ajánlják.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése