2009. április 20., hétfő

Tavaszi tekercs

Rendkívül egyszerű és nagyon finom. Én így elsőre csak 8-10 tekercset készítettem. Amúgy kettőnknek elég volt ennyi is, mert salátát is tálaltam hozzá. A gyereknek - mint előre sejtettem - nem volt affinitása megkostólni.

Hozzávalók:
  • rizspapir lapok
  • főtt rizs
  • fejessaláta
  • sárgarépa
  • hal
Elkészítés:

A sárgarépát vékony kb. 4-5 centis csíkokra vágjuk. A halat és a sárgarépát megpároljuk. A fejessaláta középső édes apró leveleit használjuk a tekercsbe. A rizspapírlapokat 1-2 másodpercre langyos vízbe mártjuk, majd egy deszkára tesszük és felitatjuk róla konyharuhával a felesleges vizet. A közepébe szépen elrendezünk egy kevés rizst, sárgarépát, halat és salátát. Alsó felét fölhajtjuk, majd a két oldalát is és szorosan összetekerjük.
Lényegében bármilyen zöldséggel készíthető és szoktak bele darált húst is tenni, valamint a rizs helyett üvegtésztát.
Mi így ettük, de olajban is ki lehet sütni csak akkor "nem"-nek hívják és persze mivel a Seignalet diéta tiltja az olajban sütést, nálunk ez nem lehetséges.

Mézes chiliszósszal tálaltam.

A rizspapírlapokat nem olyan egyszerű használni, de nem is olyan nagy ördöngősség. Részletes leírást lehet találni Chili és Vanilia blogján.

2 megjegyzés:

siccike írta...

És ilyenkor a gyerek mit eszik?;-)

Bibe írta...

:)
Mindig rengeteg rizst főzök (lévén párom réunion szigetéről származik) és marad általában külön párolt zöldség is és saláta. Így még a kis 9 hónaposom is falatozhat, próbálkozhat kedvére egyedül.