2009. április 22., szerda

Mandulás bonbon

Na hát igen, eredetileg marcipánnak indult, csaképp szerintem neméppen lett olyan az íze viszont már kétszer készítettem és eddig mindenkinek ízlett. Szerintem karácsonykor ez kerül majd a fára szaloncukor gyanánt.

Hozzávalók:
  • 20 dkg mandula
  • 15 dkg nádporcukor
  • 15 dk étcsokoládé (tej- és hidrogénezett olaj mentes)

Elkészítés:

A mandulát finomra daráljuk, összekeverjük a cukorral és egy kevés víz (max. egy kávés csésze) hozzáadásával gyurmaszerű masszát készítünk. Mokkáskanál segítségével bonbonokat formázunk. Az étszokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele villával a "marcipánt". A masszát ízesíthetjük is fahéjjal, vaniliával. Én speciel fél mokkáskanál "fleur d'oranger" aromát tettem bele.

Nincsenek megjegyzések: