2009. május 16., szombat

Krumplis "gratin"

Hozzávalók:
  • 1,2-1,5 kg krumpli
  • 0,5 l szójatej
  • 2 tojás
  • 10-15 levél medvehagyma (snidling v. újhagyma)
  • 1-2 tk curry
  • (finomítatlan)
  • bors

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk és fél-egy centis karikákra vágjuk. Verjük fel a tojásokat sóval és borssal, majd adjuk hozzá a szójatejet. A krumplikarikákat egyenként belemártogatjuk és egy jénaiban egymásra rétegezzük (, mint a rakott krumplinál). Megszórjuk curryvel, majd apróra vágott medvehagymával. Ráöntjük a maradék tojásos szójatejet és 110 fokra betesszük sütőbe 2-2,5 órára. Tálaláskor megszórhatjuk felkarikázott újhagymával.

Nincsenek megjegyzések: