2011. december 5., hétfő

Fondant au chocolat

Nagyon egyszerű elkészíteni és a siker garantált.

Hozzávalók:
  • 100 g étcsokoládé
  • 2 db tojás
  • 5 ek rizsliszt v. quinoaliszt
  • 5 ek nádcukor
  • 50 ml olivaolaj (finomítatlan)
  • 1 csipet só (finomítatlan)  
 Elkészítés:

A csokoládét egy kis kerámiatálkába beletördeljük. A tálnál kicsit nagyobb lábosba vizet engedünk, beletesszük a tálkát és gyönge lángon tűzre tesszük. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd a  tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük. A habos tojássárgájába belekeverünk annyi lisztet, amennyit felvesz. A csokoládéhoz, mikor szépen megolvadt hozzáadjuk az olajat és jól elkeverjük, majd kivesszük a tálkát a forró vízből. Ezt beledolgozzuk a lisztes, cukros tojássárgájába, majd hozzáadjuk a maradék lisztet. Végül egy fa spatulával finoman kevergetve beledolgozzuk a tojásfehérjét is.
Szilikon muffin formákat félig megtöltjük a masszával és 110 fokon kisütjük.

4 megjegyzés:

Andi írta...

Szia!
Örülök, hogy megint írsz, és köszönöm a receptet.
Utánanéztem, a könyvnek, meg Seignaletnek, nagyon jó lenne, ha magyarul is lehetne olvasni! Nagyszerű munka.
Nem tudom, írhatnék-e Neked privát levelet, illetve kérhetnék-e e-mail címet.

Bibe írta...

Szia!

A jobb felső sarokba kiírtam egy e-mail címet, amire nyugodtan írhatsz. Pár hónapja elköltöztünk Franciaországba, és nem hoztam el a könyvet, uh azt most nem tudom fordítani. Nem akarom mégegyszer megvenni, ahhoz kissé drága.

Andi írta...

Írok akkor, köszönöm!

Bibe írta...

Nagyon szívesen.