Hozzávalók:
- 100 g étcsokoládé
- 2 db tojás
- 5 ek rizsliszt v. quinoaliszt
- 5 ek nádcukor
- 50 ml olivaolaj (finomítatlan)
- 1 csipet só (finomítatlan)
A csokoládét egy kis kerámiatálkába beletördeljük. A tálnál kicsit nagyobb lábosba vizet engedünk, beletesszük a tálkát és gyönge lángon tűzre tesszük. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd a tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük. A habos tojássárgájába belekeverünk annyi lisztet, amennyit felvesz. A csokoládéhoz, mikor szépen megolvadt hozzáadjuk az olajat és jól elkeverjük, majd kivesszük a tálkát a forró vízből. Ezt beledolgozzuk a lisztes, cukros tojássárgájába, majd hozzáadjuk a maradék lisztet. Végül egy fa spatulával finoman kevergetve beledolgozzuk a tojásfehérjét is.
Szilikon muffin formákat félig megtöltjük a masszával és 110 fokon kisütjük.
4 megjegyzés:
Szia!
Örülök, hogy megint írsz, és köszönöm a receptet.
Utánanéztem, a könyvnek, meg Seignaletnek, nagyon jó lenne, ha magyarul is lehetne olvasni! Nagyszerű munka.
Nem tudom, írhatnék-e Neked privát levelet, illetve kérhetnék-e e-mail címet.
Szia!
A jobb felső sarokba kiírtam egy e-mail címet, amire nyugodtan írhatsz. Pár hónapja elköltöztünk Franciaországba, és nem hoztam el a könyvet, uh azt most nem tudom fordítani. Nem akarom mégegyszer megvenni, ahhoz kissé drága.
Írok akkor, köszönöm!
Nagyon szívesen.
Megjegyzés küldése