De mi lenne ha csinálnék valami olyat, amit nem szoktam. Bevallom őszintén a paradicsomleves gondolatára a gyomrom is összerándult. Gyerekkoromban ki nem állhattam. Azóta néha megkóstolom, ha nagypapám csinál, de nem. Még mindig nem.
Viszont egyik nap Emil avval jött haza oviból, hogy paradicsomleves volt és az milyen finom. Jaj, jaj, jaj. A gyerekért mindent. Neki veselkedtem hát:
Hozzávalók:
- 8 paradicsom
- 0,5 l paradicsompüré (nem sűrített, sótlan)
- kb. 5-6 dl víz
- 1 tk só (finomítatlan)
- 3 ek nádcukor
- fél fej vöröshagyma
- oregáno
A paradicsomot felkockázzuk (hibás részeket kivágjuk) és a hagymát fölaprítjuk. A sóval alacsony hőfokon föltesszük főni. Ha levet ereszt hozzáadjuk az oregánót (kb. 1 ek) és úgy 1 deci paradicsompürét. Összerottyantjuk, levesszük a tűzhelyről és összemixeljük. Hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük és visszatesszük főni. Ha a cukor elolvadt, hozzáadjuk a maradék paradicsompürét (nálam despar passata di pomodoro rustica) és vízzel tetszőleges állagúra higítjuk. Pár percig még melegítjük és kész is.
A délicieux jelzőt kapta párom részéről és nekem is ízlett, ráadásul nagyon. A kisebbik csemetém csak, úgy habzsolta. Na kinek nem jött be? Lehet találgatni.
A kép, nem sikerült, ahogy mostanában egyik sem. Sajnos halódik a gépem és marhára nincs kedvem töketlenkedni vele. :(
2 megjegyzés:
A képeiddel abszolút nincs semmi baj :)A receptjeidet meg olvasni is élvezet!
Köszönöm! Nagyon jól esik, amiket írtál.
Megjegyzés küldése