2009. november 4., szerda

Aprósütemény avagy keksz

A zserbó tésztája adta az ötletet...

Hozzávalók:
  • 20 dkg rizsliszt
  • 10 dkg hajdinaliszt
  • 10 dkg szójaliszt
  • 10 ek nádcukor (lehetett volna több)
  • fél tasak sütőpor
  • 1 mk fahéj
  • 100 ml olivaolaj (első, hideg sajtolásból)
  • 1 tojás
  • 100 ml szójatej
  • 1 csipet só (finomítatlan)

Elkészítés:

Keverjük el jól a liszteket, a fahéjat, a sütőport, a cukrot és a sót. Keverjük bele, lassan adagolva, az olajat a tojásba. Ezt adjuk hozzá az előbbiekhez és dolgozzuk el. Nem kell megijedni, ha szétesős, poros állagú. Keverjük hozzá a tejet is és kis "gyúrás" után készítsünk belőle egy szép nagy gombócot. Csomagoljuk fóliába és tegyük fél-egy órára a hűtőbe.
Lisztezzünk be egy gyúródeszkát (bár én simán a konyhapulton szoktam csinálni, mivel nincs is gyúródeszkám). Rizslisztet használjunk. Vegyük le kb. 1/3-át a tésztának és nyújtsuk ki úgy 2-3 mili vastagra. Szaggassunk belőle bármilyen formát. A maradékot gyúrjuk össze, nyújtsuk ki és szaggassuk,... Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt. Tegyük rá a sütiket és szórjuk meg nádculorral. Kb. 1 óra alatt megsül 100-110 fokon légkeveréssel.

Nincsenek megjegyzések: