Hozzávalók:
- 2,5 dl rizstej
- 10 dkg hajdinaliszt
- 5 tojás
- só (finomítatlan)
- 4 ek nádcukor
- tölteléknek: nádcukor+kakaópor
- öntetnek: kókusztej
A lisztet a hideg tejjel simára keverjük, és állandó keverés mellet, lassú tűzön langyosra melegítjük. A lisztpéphez hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd a tojások sárgáját egyenként belekeverjük. A tojásfehérjéből (lehet hozzá egy pici cukrot adni, hogy keményebb legyen) habot verünk és apránként spatulával beledolgozzuk az előbbi masszába.
Palacsintasütőben kisütjük, de csak az egyik oldalát. Hőálló tálra csúsztatjuk, megcukrozzuk és megszórjuk kakaóporral, majd rátesszük a következő palacsintát, ... Az utólsó palacsintának lehet a megsült része fölül, bár én nem így szoktam. A tetejét még megszórom nádcukorral.
Kb. 20-30 percre tegyük előmelegített sütőbe 100-110 fokra légkeveréssel. Kókusztejjel tálaljuk.
Palacsintasütőben kisütjük, de csak az egyik oldalát. Hőálló tálra csúsztatjuk, megcukrozzuk és megszórjuk kakaóporral, majd rátesszük a következő palacsintát, ... Az utólsó palacsintának lehet a megsült része fölül, bár én nem így szoktam. A tetejét még megszórom nádcukorral.
Kb. 20-30 percre tegyük előmelegített sütőbe 100-110 fokra légkeveréssel. Kókusztejjel tálaljuk.
Ehhet a verzióhoz tényleg nagyon illet a kókusztej. De csináltam már gesztenyelisztből és a lapok közé akkor tettem darált diót is. Ahhoz a vaniliasodó sokkal jobban illett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése