No lényeg a lényeg, megint mindent fecnikre írok, vagy le sem írom, mondván, hogy megjegyzem. Persze...egy darabig... És aztán? Szóval miután nemrégiben ismét nokedlit készítettem és bevallom meg sem próbáltam felkutatni cetlijeimet, hanem tanácsosabbnak, s főleg sokkal célravezetőbbnek láttam a blogomban a remek kis google kereső segítségével elővarázsolni, eldöntöttem igyekszem megint mindent rendszeresen ide bejegyezni.
Hozzávalók:
- két kisebb vagy egy nagy padlizsán
- 2 ek olivaolaj (első, hideg sajotlásból)
- 2 ek ciromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek friss, aprított petrezselyem
- 1 csipet őrölt kömény
- só (finomítatlan)
- bors
Ennel az ételenek az elkészítése a mi sem egyszerűbb kategótiába tartózik. A padlizsán szőrötül-bőröstül egészben megbároljuk. Ha kihűlt, kikaparjuk a husát és villával összenyomkodjuk. (Rásegíthetünk botmixerrel, ha krémesebb állagot szeretnénk elérni.)
Eredetileg a recept szerint a sót és a borsot a végén kellene hozzátenni, de én nem így szoktam csinálni. Egy púpozott mokkáskanál sót kb. 6-8 szem egészborssal és köménnyel (mert azt is egészben adom hozzá) kőmozsárban összetörök, majd hozzáadom az aprított petrezselymet és a paszírozott fokhagymát és azt is összedolgozom a többivel a kőmozsárban, majd a citromlevet és végül az olajat.
Az így kapott fűszeres levet villával beledolgozzuk a padlizsánba és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Forrás: Recettes vapeurs (erdetileg: Steam-it), Marbout, 2008Eredetileg a recept szerint a sót és a borsot a végén kellene hozzátenni, de én nem így szoktam csinálni. Egy púpozott mokkáskanál sót kb. 6-8 szem egészborssal és köménnyel (mert azt is egészben adom hozzá) kőmozsárban összetörök, majd hozzáadom az aprított petrezselymet és a paszírozott fokhagymát és azt is összedolgozom a többivel a kőmozsárban, majd a citromlevet és végül az olajat.
Az így kapott fűszeres levet villával beledolgozzuk a padlizsánba és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
És akkor itt most elárultam magam. Nemigen szoktam könyvből főzni, de ez a recept elsőre nagyon megtetszett és bevált. Sokszor készítettem már. És nem utolsó sorban, nem kellett fecniket keresgélnem...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése