2009. június 20., szombat

Eper "puding"

Ezt még akkor készítettem, mikor az epres fagyitortát...

Hozzávalók:

  • 1 csésze köles
  • 1 csésze víz
  • 2 csésze rizstej
  • 3 ek nádcukor
  • 20 dkg eper

Elkészítés:

A kölest a vízzel higított cukros rízstejben puhára főzzük és hagyjuk kihülni. A megtisztított epret összemikszeljük, majd belemixeljük a kölest is. Díszítésként tehetünk rá egész epret. Hidegen tálaljuk.

Lényegében puding így bármilyen gyümölcsből készíthető.

Az eper és a köles aránya sajnos csak hozzávetőleges, mivel túl sok kölest készítettem az adott mennyiségű eperhez. Szóval ezt az egy csészényit saccra írtam. A lényeg, hogy puding állagú legyen és persze nyilván mindenkinél változik mennyire legyen édes.

Nincsenek megjegyzések: