Hozzávalók:
- 1 csésze köles
- 1 csésze víz
- 2 csésze rizstej
- 3 ek nádcukor
- 20 dkg eper
Elkészítés:
A kölest a vízzel higított cukros rízstejben puhára főzzük és hagyjuk kihülni. A megtisztított epret összemikszeljük, majd belemixeljük a kölest is. Díszítésként tehetünk rá egész epret. Hidegen tálaljuk.
Lényegében puding így bármilyen gyümölcsből készíthető.
Az eper és a köles aránya sajnos csak hozzávetőleges, mivel túl sok kölest készítettem az adott mennyiségű eperhez. Szóval ezt az egy csészényit saccra írtam. A lényeg, hogy puding állagú legyen és persze nyilván mindenkinél változik mennyire legyen édes.
Lényegében puding így bármilyen gyümölcsből készíthető.
Az eper és a köles aránya sajnos csak hozzávetőleges, mivel túl sok kölest készítettem az adott mennyiségű eperhez. Szóval ezt az egy csészényit saccra írtam. A lényeg, hogy puding állagú legyen és persze nyilván mindenkinél változik mennyire legyen édes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése