Hozzávalók:
- főzőtök
- nyers sütőkolbász
- quinoa
- rizs
- paradicsom
- uborka
- újhagyma
- retek
- ecet
- olivaolaj (első hodeg sajtolásból)
- só (finomítatlan)
A tököt meghámozzuk és magos belét eltávolítjuk, csíkokra szeletelve vízgőzben megpároljuk. A sütőkolbászt villával megszurkáljuk és szintén vízgőz fölött megpároljuk. A quinoát és a rizst fele-fele arányban összekeverve 2szeres vízben megfőzzük. A tőbbi hozzávalóból salátát készítünk.
Mennyiségeket szándékosan nem írtam. Szerintem mindenki ki tudj kalkulálni, hogy mennyit készítsen ebből a lakmározók számát tekintve. Receptjeim amúgy 2-4 személyesek szoktak lenni, de nem merem sosem odaírni hány személyre elég, tekintve mi rengeteget eszünk. Egyszer biztos, de jobbára kétszer újraszedünk.
Max. fél óra az egész. Ripsz-ropsz megvan. Ráadásul laktató és finom.
Mennyiségeket szándékosan nem írtam. Szerintem mindenki ki tudj kalkulálni, hogy mennyit készítsen ebből a lakmározók számát tekintve. Receptjeim amúgy 2-4 személyesek szoktak lenni, de nem merem sosem odaírni hány személyre elég, tekintve mi rengeteget eszünk. Egyszer biztos, de jobbára kétszer újraszedünk.
Max. fél óra az egész. Ripsz-ropsz megvan. Ráadásul laktató és finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése