2009. július 5., vasárnap

Meggyes-kakaós lepény

Hozzávalók:

  • 7 dkg rizsliszt
  • 1 dkg kakaópor
  • 4 tojás
  • 8 dkg nádcukor
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 2 ek olivaolaj (első hideg sajtolásól)
  • 20 dkg meggy
Elkészítés:

A tojásfehérjéket 2 dkg cukorral (1 evőkanál) kemény habbá verjük. A sárgájákat a maradék cukorral, a fél citrom levével és reszelt héjával habosra verjük. Beledolgozzuk a kakaós lisztet, majd apránként spatulával finoman belekeverjük a fehérjehabot. A tészta tetején szétöntjük a szobahőmérsékletű olivaolajat és azt is finoman beledolgozzuk. Kiolajozott és rizslisztezett formába öntjük (max. a forma 2/3ig) és 100-110 fokos sütőbe tesszük légkeveréssel. 5-10 perc sütés elteltével rászórjuk a kimagozott meggyet és még kb egy óráig sütjük.
Azért végezzünk tűpróbát.

Nincsenek megjegyzések: