2009. július 5., vasárnap

Tökkrémleves

Hozzávalók:

  • 2 pici zsenge főzőtök
  • kb. 6 dl víz
  • kb. 3-4 dl rizsliszt
  • 1 mk só (finomítatlan)
  • 1 késhegynyi őrölt fehérbors
  • fél mk szárított fokhagyma
  • 2 szár citromos kakukkfű (friss)
  • rizsliszt (sűrítéshez)
Elkészítés:

A tököket meghámozzuk és felkockázzuk. (Kimagozni nem kell, csak ha a 2 zsenge, kisméretű tök helyett egy nagyobbat használunk.) Feltesszük főni lassú tűzön a fűszerekkel, annyi vízben, hogy ellepje. Ha puhára főtt, botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a rizstejet és visszatesszük a tűzhelyre. Amint forr, rizsliszttel a kivánt állagúra sűrítjük és kész is.

A mennyei kategóriába sorolnám és a fiam minden alkalommal még kétszer kér. Akinek van kisgyereke, az tudja hogy ez nagy szó tud ám lenni.

Nincsenek megjegyzések: