2011. március 5., szombat

Diós paradicsomszósz

Ezt ma délben sikerült kreálnom. Párom dolgozik úgyhogy ő még nem kostólta, de a gyerekeknek és nekem nagyon ízlett. Persze mi tésztával ettük...

Hozzávalók:
  • egy marék dióbél
  • 2 közepes gerezd fokhagyma
  • 1 ek dióolaj (finomítatlan, első hideg sajtolásból)
  • 1 ek olivaolaj (finomítatlan, első hideg sajtolásból)
  • 4 dl paradicsomszósz (nem sűrített, sótlan)
  • 1 dl víz
  • 1 tk száríott bazsalikom
  • só ízlés szerint (finomítatlan) 
Elkészítés:
A diót, a fokhagymát és az olajat botmixerrel összedaráljuk. Beleszórjuk a bazsalikomot és lassan adagolva hozzámixeljük a vízzel elkevert paradicsomszószt. A végén ízlés szerint sózzuk.

3 megjegyzés:

Glinda írta...

Nyami - összefutott a nyál a számban :) De jó, hogy ötletelsz!

Zsuzsanna írta...

Finom lehet főtt hajdinához is, annak is van egy kis dióíze. (Japán hajdinametéltet vettem a napokban, ahhoz is jól menne. Csakhogy az nem gluténmentes, búzalisztet is adnak hozzá. Meg hát elég drága is - nálunk ünnepi különlegességként szerepelt.)
Még mindig tartjátok a 110 C-fokos hőhatárt?

Bibe írta...

Igen, 110 foknál magasabb hőfokon nem főzök, sütök semmit.
Én megmondom őszintén nemigen kedvelem a hajdinát, túl erős az íze, de például sütikhez és palacsintákhoz szeretem hasznáni a hajdinalisztet.
Ami a gluténmentességet illeti, igazából nem azon van a hangsúly, hanem egyes cereáliákat nem lehet enni ebben a diétában.