Hozzávalók:
- egy marék dióbél
- 2 közepes gerezd fokhagyma
- 1 ek dióolaj (finomítatlan, első hideg sajtolásból)
- 1 ek olivaolaj (finomítatlan, első hideg sajtolásból)
- 4 dl paradicsomszósz (nem sűrített, sótlan)
- 1 dl víz
- 1 tk száríott bazsalikom
- só ízlés szerint (finomítatlan)
A diót, a fokhagymát és az olajat botmixerrel összedaráljuk. Beleszórjuk a bazsalikomot és lassan adagolva hozzámixeljük a vízzel elkevert paradicsomszószt. A végén ízlés szerint sózzuk.
3 megjegyzés:
Nyami - összefutott a nyál a számban :) De jó, hogy ötletelsz!
Finom lehet főtt hajdinához is, annak is van egy kis dióíze. (Japán hajdinametéltet vettem a napokban, ahhoz is jól menne. Csakhogy az nem gluténmentes, búzalisztet is adnak hozzá. Meg hát elég drága is - nálunk ünnepi különlegességként szerepelt.)
Még mindig tartjátok a 110 C-fokos hőhatárt?
Igen, 110 foknál magasabb hőfokon nem főzök, sütök semmit.
Én megmondom őszintén nemigen kedvelem a hajdinát, túl erős az íze, de például sütikhez és palacsintákhoz szeretem hasznáni a hajdinalisztet.
Ami a gluténmentességet illeti, igazából nem azon van a hangsúly, hanem egyes cereáliákat nem lehet enni ebben a diétában.
Megjegyzés küldése