2010. február 3., szerda

Rizsliszt

Réunion szigetén voltunk egy hónapig, majd beszámolok róla, de nem erről szeretnék írni most.
Több mint egy napot kellett repülőznöm ahhoz, hogy rájöjjek nem mindegy milyen rizslisztből készülnek a receptjeim. Történt ugyanis, hogy karácsonykor mindenki kivette részét az előkészületekből és mivel a "tiramisum" húdetutijólsikerült, anyósom meg kávésdesszert mániás, rám jutott a desszert készítés feladata. Loholtunk is rendesen párommal, hogy rizsliszet kapjunk a piskótához. Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen komplikált művelet lesz. Végül az Asiastore nevezetű szupermarketben kaptunk is riszlisztet. Ragadt, nyúlt és még folytathatnám a felsorolást, de a szokásos laza piskótám semmi esetre sem jött össze.
Szóval minden itt található recepthez az ABO MILL rizslisztet használom. Nem akartam reklámozni semmit sem,de...
No és persze arra is gondoltam, hogy a lisztben található keményítő lehet az oka és akkor loholtam, futottam, kerestem még egy nagyot és vettem keményítő nélküli úgyszintén kínai rizslisztet. Nem az volt a gond! Csak azért írom le mindezt, mert láttam kínai élelmiszerboltban azóta itthon is és más receptekhez biztos nagyon jó, de az enyéim nem evvel lettek kikisérletezve.

2 megjegyzés:

Bea írta...

Kedves Bibe!

Tovább adom Neked a Kreatív Blogdíjat!

Szívesen olvasom az írásaidat, és ki is fogom próbálni a receptjeidet. :)

A díjról bővebben a blogomban olvashatsz.

Szép napot!
Bea

Bibe írta...

Köszönöm szépen Bea! Most elutazom 7végére (csak gyorsan bekukkantottam ide), elolvasom az írásodat ha hazajöttem.