Réunion szigetén voltunk egy hónapig, majd beszámolok róla, de nem erről szeretnék írni most.
Több mint egy napot kellett repülőznöm ahhoz, hogy rájöjjek nem mindegy milyen rizslisztből készülnek a receptjeim. Történt ugyanis, hogy karácsonykor mindenki kivette részét az előkészületekből és mivel a "tiramisum" húdetutijólsikerült, anyósom meg kávésdesszert mániás, rám jutott a desszert készítés feladata. Loholtunk is rendesen párommal, hogy rizsliszet kapjunk a piskótához. Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen komplikált művelet lesz. Végül az Asiastore nevezetű szupermarketben kaptunk is riszlisztet. Ragadt, nyúlt és még folytathatnám a felsorolást, de a szokásos laza piskótám semmi esetre sem jött össze.
Szóval minden itt található recepthez az ABO MILL rizslisztet használom. Nem akartam reklámozni semmit sem,de...
No és persze arra is gondoltam, hogy a lisztben található keményítő lehet az oka és akkor loholtam, futottam, kerestem még egy nagyot és vettem keményítő nélküli úgyszintén kínai rizslisztet. Nem az volt a gond! Csak azért írom le mindezt, mert láttam kínai élelmiszerboltban azóta itthon is és más receptekhez biztos nagyon jó, de az enyéim nem evvel lettek kikisérletezve.
15 éve
2 megjegyzés:
Kedves Bibe!
Tovább adom Neked a Kreatív Blogdíjat!
Szívesen olvasom az írásaidat, és ki is fogom próbálni a receptjeidet. :)
A díjról bővebben a blogomban olvashatsz.
Szép napot!
Bea
Köszönöm szépen Bea! Most elutazom 7végére (csak gyorsan bekukkantottam ide), elolvasom az írásodat ha hazajöttem.
Megjegyzés küldése