2010. április 27., kedd

Rizses omlett és zöld saláta

Na ez az az étel, ami gyorsan megvan és remekül újrahasznosítható benne, ha maradt egy kevés főtt rizsünk.

Hozzávalók:
  • 4 db tojás (nagy, piaci)
  • 2-3 evőkanál főtt rizs
  • (finomítatlan)
  • őrölt bors
  • zöld fűszerek ízlés szerint (én nem tettem)
  • 10-12 levél fejessaláta
  • 1-2 szár újhagyma
  • fél kigyóuborka
  • olaj (nálam bio finomitatlan dió)
  • ecet (nálam fehér balzsamecet)
  • (finomítatlan)
Elkészítés:

A tojásokat kevés só és bors hozzáadásával kézi habverővel felverjük, majd apránként beledolgozzuk a rizst. Egy teflon serpenyőt nagyon finoman papirtörlő segítségével megkenünk kevés finomítatalan olivaolajjal. Alacsony hőfokon (az én villanysütőmön 3ig megy a számozás, max. másfelesre szotam venni) fölmelegítjük a serpenyőt, beleöntjük a fölvert masszát és fedő alatt készre sütjük. Közben minden zöldséget fölaprózunk, megsózzuk picit, teszünk rá olajat és az ecetet csak közvetlenül tálalás előtt.